تبیان، دستیار زندگی
اصلاح‌طلبان که پیروز اولین انتخابات شورا و ناکام بزرگ دومین دوره آن بودند؛ این‌بار با چهره‌هایی غیرسیاسی و عمل‌گرا وارد عرصه انتخابات شوراها شدند. مهندس تقی‌زاده خامسی با تجربه‌ای 25 ساله ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مردم فقط به یک ائتلاف رای دهند؛ غیر از این باشد شورا 4 سال به تباهی خواهد رفت!

مصاحبه اختصاصی تبیان با مهندس تقی زاده خامسی


اصلاح‌طلبان که پیروز اولین انتخابات شورا و ناکام بزرگ دومین دوره آن بودند؛ این‌بار با چهره‌هایی غیرسیاسی و عمل‌گرا وارد عرصه انتخابات شوراها شدند.

مهندس تقی‌زاده خامسی با تجربه‌ای 25 ساله در مدیریت شهری از جمله این افراد است. وی که 6 سال معاون خدمات شهری کرباسچی بوده، منتقد اصلی نحوه جمع‌آوری زباله در تهران است و می‌گوید شورای شهر نباید سکوی پرتاب گروه‌ها و افراد به پست‌های سیاسی باشد بلکه شورا عرصه‌ای خدماتی و اجرایی است.این کاندیدای ائتلاف اصلاح‌طلبان انتخاب شهردار توسط شورا را وظیفه‌ بعد از انتخابات می‌داند و تأکید دارد اصلاح‌طلبان در صورت پیروزی در انتخابات به هیچ عنوان از شورا خارج نخواهند شد.


تبیان: با عرض سلام و خسته نباشید، به عنوان اولین سوال ، با توجه به این که دومین دوره شورا ها را پشت سر گذاشته ایم و وارد دوره سوم می شویم ، علت این که این نهاد توسعه لازم را پیدا نکرده و شاید دیر پا به عرصه وجود گذاشته است چیست ؟

مهندس تقی زاده : بسم الله الرحمن الرحیم من هم خوشحالم که خدمت شما هستم . شوراهای شهر و روستا همان طور که گفتید در کشور دیر پاگرفت و به نظر من نگاه سیاسی مردم و نخبگان جامعه به موضوع شوراها همین دیر پا گرفتن آن است. یعنی احساس می کردم حکومت مایل نیست که شوراها پا بگیرد. در صورتی که به نظر من می شد گفت یک کمی قصور شده یعنی کسی نیامد محکم بایستد و مثل آقای خاتمی بگوید من می خواهم شوراها را تشکیل بدهم خوب دولت ایشان آمد و یکی از برنامه هاش و شاید برنامه اصلی آن توسعه سیاسی بود ، شعارش توسعه سیاسی بود و خود این هم باز دوباره باعث شد که به شوراها نگاه سیاسی پیدا بشود. این بود که به هر حال از اول شروع شوراها با یک نگاه سیاسی همراه بود. این نگاه سیاسی باعث شد که افرادی که هم می خواهند مردم انتخاب کنند گروهها انتخاب کنند رفتند سراغ آدمهای سیاسی و همین طور که شما می دانید در دوره اول با اینکه دوستان بسیار خوبی بودند و آدمهای فرهیخته اما رویکرد همه آنها سیاسی بود و رویکرد عملگرایی نبود. چون من 2 سال با شورا همراه بودم یعنی 2 سال در شورای شهر معاونت شهرسازی شهرداری بودم با اینها شوخی می کردم می گفتم شما فکر می کردید محور عالم همین شورای شهر تهران است و همه مسائل مملکت در شورا خلاصه می شود، گاهی اوقات می گفتند آقای رئیس جمهور اگر مشکل دارد بیاید توی شورای شهر ما مشکل را حل می کنیم. خیلی نگاهشان فراتر از از آن چیزی بود که هست. در دنیا شوراها پایگاههای مهمی است. برای اینکه درکشورهای مختلف دنیا از پائین به بالاست یعنی انتخابات را از شوراهای محلی شروع می کنند تا می رسد به ریاست جمهوری. در کشور ما هنوز اینطور نیست حالا درست است که مثلاً در دو سه سال اخیر از شهرداری رئیس جمهور در آمده ولی این کار تداوم داری نخواهد بود و ما در وهله اول نگاهمان به شوراها باید یک نگاه عملگرایی باشد یعنی یک مقدار دست از مسائل سیاسی در شوراها بر داریم برویم دنبال زباله جمع کردن مردم بعد اگر اینجا کسی موفق باشد مردم خودشون می توانند انتخاب بکنند که بالاخره این آقایانی که این قدر شعار سیاسی می دهند آیا درکار عملی می توانند موفق باشند یا نه ، به هر حال من معتقدم دو شورای اول و دوم هیچکدام موفق نبودند دلایلش هم دارم ، ولی شوراها پایگاه بسیار خوبی است برای حکومت و برای واگذاری کارهای اجرایی به مردم . ما باید اینجوری بیشتر نگاه بکنیم تا سیاسی و حزبی.


تبیان: پس در واقع شما نقاط ضعف شوراهای اول و دوم را به همین رویکرد سیاسی آنها می دانید که کمتر به مسائل شهر پرداختند؟

مهندس تقی زاده :به نظر من هر دوشورا سیاسی بودند آن یکی با تابلو و این یکی بدون تابلو ، این تابلو آبادگری آورد رئیس جمهور فرستاد ، آنها به نظر من کمیته سیاسی بودند چون سر و صداهایشان را همه مردم فهمیدند افراد شورای دوم در را بستند . هیچکس نفهمید در داخل چی گذشت و چه کار کردند و چه اتفاقاتی افتاد. یک دفعه دیدیم رئیس جمهور بالاخره در آمد.


تبیان: به نظر شما تعامل شورای شهر با شهرداری چگونه باید باشد؟

مهندس تقی زاده :ببینید وقتی شورای شهر برنامه نداشته باشد شهردار، شورای شهر را به دنبال خود می کشاند. شورای اول که یک دفعه تشکیل شد و اصلاً برنامه ای نبود و آمدند و دعوا شد و بعد هم تعطیل شد. شورای دوم هم فردی شهردار شد که خودش شورا را درست کرده بود . این یک واقعیت است . اصلاً کسی فکر نمی کرد انتخابات شورای شهر این جوری بشود. اصلاح طلب ها با تمام نیرو آمدند و مردم از آنها استقبال نکردند . از ظهر به بعد طرف مقابل احساس کرد که می تواند بیاید رأی مردم را بگیرد و رأی مردم را افرادی گرفتند که سر تیم آنها آقای احمدی نژاد بود. و آقای احمدی نژاد به عنوان شهردار این گروه انتخاب شدند ، بنابراین به نظر من باز هم این شورا نتوانست از آقای احمدی نژاد بازخواست بکند. بنابراین ما به عنوان گروه 15 نفره اطلاح طلبان بحث تعیین شهردار را مناسب نمی دانیم . اصلاً بدعت بدی است که ما بیاییم همین الان بگوییم شهردارمان این آقاست . فرض کنیم بگوییم شهردار ما آقای قالیباف. این خیلی چیز بدیست ، می خواهیم ناخودآگاه حمایت آقای قالیباف را برای شورای شهر بگیریم. آقای قلیباف هم در رأس یک بنگاه اقتصادی کلان شهر قرار دارد. ناخودآگاه ممکن است حال و هوای این چیزها را پیدا کند و به جایی برسد. انتخاب شهردار هم یک فرایندی دارد. قطعاً کسی که الآن شهردار است می تواند از آن فرایند عبور بکند یعنی کسی نیست که بیاید اول بگوید من می روم سراغ کسی که بیرون است. اول می گویند آقایی که شهردار است را می بینیم با این برنامه ها و با این اهداف ما حاضر است کار بکند بعد نقاط ضعف و قوت آن را بررسی می کنند ما قرار داریم و در یک موضوع تفاهم کردیم و آن هم این است که هیچکدام ما از شورا خارج نشویم . چون اعتقاد داریم که شورای اول به خاطر خروج آقای نوری به این وضعیت دچار شد و بعدش خانم کدیور و آقای غرضی از شورای شهر خارج شدند و در واقع شورا رئیس نداشت چون رئیس نداشت و همه در یک سطح بودند بنابراین برای همدیگر قد علم کردند . شورا باید چهار سال بماند و حال و هوای خروج نداشته باشند چون می دانید که شورای شهر باید موافقت بکنند با خروج عضو و ما تصمیم داریم با خروج هیچکس موافقت نکنیم و شهردارمان را کسی انتخاب می کنیم که حال و هوای خروج را نداشته باشد و زباله مردم را جمع کند.


تبیان: شما فکر می کنید با این توصیفاتی که شما فرمودید شهردار فعلی ابقا خواهد شد یا خیر؟

مهندس تقی زاده : ما اصلاً بحث در این مورد نداشتیم و روی این قضیه فکر نکردیم و هیچ تصمیمی روی فرد خاصی نگرفتیم . یکی از وظایف شورای شهر انتخاب شهردار است. تا زمانی که ما انتخاب نشدیم چگونه می توانیم شهر را انتخاب کنیم.


تبیان: نظرات هم حزبی های شما هم همین طور است؟

مهندس تقی زاده : بله دقیقاً


تبیان:با توجه به اینکه شما فرمودید عدم وجود یک رئیس و یا یک سردسته باعث خروج اعضای آن شد ، سر دسته و یا رئیس شما چه کسی می باشد؟

مهندس تقی زاده : بله البته سر دسته و رئیس ما آقای نجفی است. البته این نظر شخصی من است. واین لیستی که ما ارائه دادیم با نظر جمعی ارائه شده است.


تبیان: با توجه به اینکه شما سابقه معاونت شهرداری در سالهای متمادی داشتید و رویکرد آقای کرباسچی عمرانی بود، البته با توجه به اینکه سایت تبیان یک سایت فرهنگی می باشد و بیشتر کاربران آن بدنبال مطالب فرهنگی می باشند و بیشتر کاربران ما را قشر جوان جامعه تشکیل میدهد در این رابطه برنامه های فرهنگی خودتان را توضیح دهید؟

مهندس تقی زاده : اگر اجازه بدهید من کل برنامه هایم را خلاصه بگویم، ببینید یک سری از دوستان که جزو کاندیداها می باشند بالاخره در کار مدیریت شهری بودند و ما یک برنامه تهیه کردیم و از هر محله شروع شد یعنی به فرض این منطقه 6 می باشد چند ناحیه دارد و هر ناحیه چند محله دارد و ما کمبود محله های مختلف را بررسی کردیم و همین طور از محله به ناحیه و از ناحیه به منطقه و از منطقه به شهر . چون من معتقد هستم که اگر چنین چیزی نباشد اصلاً کنترل تهران غیر عملی است. یا باید بگوییم شهرداری محله ها را انتخابی کنیم و منطقه ها را آزاد اعلام کنیم که این نمی شود و اگر هم شهردار مرکزی باشد مجبور است بیاید از محله ها شروع کند. یکی از برنامه های جدی ما ایجاد خانه محله است که الان وجود ندارد . پل ارتباطی بین شورایاری و مردم باشد که به نظر من این خود یک کار فرهنگی می باشد. ما 10 شعار داریم که تیتر آنها را برای شما می خوانم: شهر برنامه ای- شهر مردم گرا- شهری با اقتصاد پایدار- شهر روان- شهرامن- شهر شاد و زنده- شهر پاک- شهر سبز- شهر هوشمند و غیره.

من اگر بخواهم سابقه خود را در مدیریت شهرداری بگویم- از زمان ساخت اولین فرهنگسرا (فرهنگسرای بهمن) در تهران بود. این فرهنگسرا در یکی از مناطق شلوغ و پر تردد جنوب شهر ساخته شد و کشتارگاه در وسط بافت مسکونی مردم بود و مردم خیلی اذیت می شدند. بالاخره این فرهنگسرا ساخته شد و مردم هم استقبال کردند و بعد از آن هم فرهنگسرای خاوران توسط بچه های جبهه و جنگ ساخته شد که بعد آن تهران روی آنتن رفت و خبرنگارها آمدند و یواش یواش پارکها ساخته شد و تهران به حالت فعلی تبدیل شد. منظور اینکه من سابقه فرهنگی شفافتری نسبت به کسانی که ادعای فرهنگ دارند از خودم برجای گذاشتم و یا ساخت 8 مسجد در نواب که از مساجد نمونه تهران هستند و ما سعی کردیم حرف نزنیم و عمل کنیم. و یا ایجاد روزنامه همشهری که یک فعالیت فرهنگی عظیم به حساب می آید. ما با ایجاد سازمانهای عریض و طویل جهت اداره فرهنگسراها و واحدهای مدیریتی مخالفیم چون خود هزینه های بسیاری را در بر می گیرد.و ما می توانیم اداره این فرهنگسرا ها را به خود مردم واگذار کنیم البته از طریق خانه محله و شورایاری ها و خودشان آنها را بگردانند البته از وزارت ارشاد مجوز بگیرند.

یکی دیگر از برنامه های فرهنگی ما تشکیل خانه اقوام و یا فرهنگسراهای اقوام می باشد که بدین صورت در کلان شهر تهران از قومهای مختلف جمع شده اند و برای حفظ قومیت و فرهنگ آنها محلهایی جهت تمرکز آنها و جلوگیری از از بین رفتن فرهنگ های قومی آنها اندیشیده شد که اداره آنها با خود مردم باشد ولی ما باید بر آنها نظارت داشته باشیم.


تبیان: شما معتقد به تغییرات بنیادی در شورای شهر هستید یا اینکه پایه هایی است که می توان روی آنها اصلاحاتی انجام داد؟

مهندس تقی زاده :چیزی به عنوان پایه وجود ندارد که بنا را بر روی آن قرار دهیم و به نظر من در طی این 8 سال شورای شهر کار خاصی انجام نداده است.


تبیان: پس شما به تغییر ساختار و ماهیت شورا معتقد هستید؟

مهندس تقی زاده : خیر ما کار خود را انجام می دهیم و انگار که اتفاقی نیافتاده است.


تبیان:آیا از نیروهای آقای کرباسچی و یا خود آقای کرباسچی در دوره تصدی شورای شهر به عنوان یک نیروی عمرانی و اجرایی و مدیریتی استفاده خواهید کرد ؟

مهندس تقی زاده :عوامل اجرایی دوره آقای کرباسچی همگی پیر شده اند حتی خود آقای کرباسچی هم پیر شده اند. من در آن دوران از اذان صبح الی 12 شب فعالیت داشتم اما در حال حاضر توان این فعالیت از من سلب شده به همین جهت باید امور به جوانان سپرده شود البته از راهنمایی و تجربه آنها باید استفاده کرد . شورا تشکیل شده تا حقوق شهروندی را تعریف کند. شورا یک مجلس محلی است.


تبیان: اگر شورای شهر آینده از اصلاح طلبان باشند ،فکر می کنید با فضای حاکم بر دولت و مجلس که هردو اصول گرا هستند،شورا قفل نشود؟

مهندس تقی زاده : ما با هیچ کس دشمنی و خصومت نداریم و هدف ما خدمت رساندن به مردم و جمع کردن زباله مردم می باشد.


تبیان: با توجه به ائتلاف گروه اصلاح طلبان که قطعاً در آن اختلاف نظر و سلیقه وجود دارد که این طبیعی می باشد. بعداً در مورد انتخاب شهردار دچار اختلاف نمی شوند؟

مهندس تقی زاده :عمده این ائتلاف افراد اجرایی هستند. چون افراد اجرای کار کردند و سوابق کار دارند و انتخاب مدیر برایشان ملموس است و زود به توافق می رسند و رویکرد سیاسی ندارند و از این 15 نفر نصف آنها عضو هیچ حزبی نیستند. من خودم عضو هیچ حذبی نیستم. اجازه بدهید من روند انتخاب و ائتلاف را برای شما توضیح بدهم. ببینید ما اول 400 نفر را انتخاب کردیم ، این 400 نفر به 100 نفر و بعد به 50 نفر تقلیل پیدا کرد و بعداً این 50 نفر به 6 نفر کاهش یافت که این افراد شامل: آقای نجفی- خانم ابتکار- آقای مسجد جامعی- من و خانم نوری و آقای حناچی بودند. بعد دوباره لیست به 25 نفر افزایش یافت و ما گفتیم آنهایی که می خواهند با ما توافق کنند نظر شما روی کدامیک است. یعنی هر کس در لیست ما قرار دارد جزء آنهایی است که در ائتلاف رای آورده است.


تبیان: نقش آقای خاتمی در این ائتلاف و تشکیل آن چه بوده؟

مهندس تقی زاده : هر کجا که ما دچار اشکال و مشکلی می شدیم ایشان گره گشای ما بودند.


تبیان: چون ظاهراً آقای بیطرف قرار بود که به عنوان رئیس باشند بعداً آقای خاتمی ایشان را انتخاب کردند؟

مهندس تقی زاده :خیر، ایشان در ائتلاف رای آورد و گفتند که من نمی آیم ما آقای خاتمی را واسطه کردیم تا ایشان بپذیرند.


تبیان: موضع آقای هاشمی رفسنجانی با توجه به اینکه ظاهراً ایشان از اصلاح طلبان حمایت می کنند و بیشتر به این سمت گرایش دارند چیست؟ شما نقش ایشان را چگونه توضیح می دهید؟

مهندس تقی زاده :نقش آقای هاشمی خیلی بالاتر از آن است که به سمتی گرایش داشته باشند و کاملاً فراتر از این حرفهاست و هر کس که بخواهد آقای هاشمی را به سمت خود معرفی نماید جفا کرده است. نگاه ایشان ملی است و از افراد خدمتگزار حمایت می کند.


تبیان: پس چرا جناح کارگزاران آقای هاشمی را منتسب به خود می دانند؟

مهندس تقی زاده :خوب آنها علاقه شان به آقای هاشمی رفسنجانی را نشان می دهند ما هم این علاقه را داریم این دلیل نمی شود.


تبیان: وضعیت اصلاح طلبان را در شهرستانها و استانهای دیگر چگونه می دانید.

مهندس تقی زاده : بنده اطلاعی ندارم.


تبیان: شما برای گروه خود کارهای منسجم انجام نمی دهید؟

مهندس تقی زاده : من عضو ائتلاف هستم کاری به ستاد ندارم من برای خودم کار می کنم و ستاد برای 15 نفر کار می کند و حتماً برای شهرستانهای فعال هم کار می کنند.


تبیان: شما نقاط ضعف قانون آئین نامه شوراها را در چه می دانید؟

مهندس تقی زاده : هیچ نقطه ضعفی ندارد.


تبیان: یعنی کاملاً کارآمد می باشد؟

مهندس تقی زاده : تا به حال کسی این قانون را اجرا نکرده که نقاط ضعف آن مشخص شود. اول باید اجرا شود تا نقاط ضعف آن مشخص گردد.

تبیان: در خصوص عکس یادگاریی که ائتلاف شما با آقای خاتمی گرفت ، این می تواند آینده انتخابات ریاست جمهوری را تحت الشعاع قرار بدهد، یعنی اینکه اگر شما شکست بخورید احتمال این هست که آقای خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری شکست بخورد؟

مهندس تقی زاده :قرار نیست که ما شکست بخوریم. ما الان فقط به پیروزی فکر می کنیم. هر زمان که ما شکست خوردیم در موردش فکر می کنیم.


تبیان: پیروزی شما در انتخابات بعدی ریاست جمهوری تاثیر دارد؟

مهندس تقی زاده : صد در صد کلاً عملکرد ما در آینده تاثیرگذار خواهد بود.


تبیان: شما در آینده فعالیت سیاسی نخواهید داشت؟

مهندس تقی زاده :ما به هیچ وجه دنبال فعالیت سیاسی نیستیم. تجربه نشان داده که من 25 سال مدیر عالی رتبه جمهوری اسلامی بودم . با اینکه من جزء موسسین روزنامه همشهری و روزنامه نگارم و عضو هیئت منصفه بودم ولی شما هیچ وقت از من مقاله سیاسی ندیدید. تمام مقالاتم در مورد شهر و آب و آبادانی بوده چون معتقدم دموکراسی از اینجاها شروع می شود. ما اول باید مسائل مردم را حل کنیم بعد خود مردم به دنبال دموکراسی خواهند رفت.


تبیان: بحث ثبات مدیریت شهری را چگونه می بینید ؟یعنی به این قائل هستید که اگر مدیری را در حوزه معاونت در حوزه مدیریت و یا به عنوان شهردار انتخاب می کند چه مقدار زمان را لازم می دانید برای انجام برنامه های یک شهرداری یا یک مدیر اجرایی؟

مهندس تقی زاده : 4 سال به شرط وجود برنامه مناسب


تبیان:آیا فکر می کنید استفاده از اسم آقای کرباسچی و عنوان کردن معاونت ایشان آیا فکر می کنید برای مردم دارای جاذبه است یا دافعه؟ همینطور پس از آنالیز نظرات قبل انتخابات آیا باعث خواهد شد که شما از چهره های شاخص دیگری برای تبلیغات خودتان استفاده کنید؟

مهندس تقی زاده :ما از هیچ کس نمی خواهیم که در حمایت ما وارد شود خود شخصیتهایی را که تشخیص دهند که باید وارد شوند و حمایت کنند حتماً این کار را خواهند کرد و چیزی هم که در تبلیغات نوشته شده صرفاً برای ارائه سوابق بوده و قصدی برای گرفتن امتیاز مثبت از این اسم نداشتم و تمام 28 سال را نوشتم ولی معتقدم که آقای کرباسچی فرد محبوبی است چون کار به مردم ارائه داده است چرا که اگر کسی بعد از ایشان کارهای بزرگتری انجام می داد اسم ایشان از ذهنها خارج می شد ولی بعد از گذشت 8 سال می بینیم که همچنان اسم ایشان در اذهان باقی است.


تبیان: آیا بحث از نظر تخصص ها لیست شما ترکیب خوبی است ؟

مهندس تقی زاده : به نظر بنده کافی است باید در نظر داشت که مسائل شهر تهران تماماً عمرانی نیست مسائل فرهنگی، آموزشی، اقتصاد هم هست .

اقتصاد آقای نجفی، فرهنگ آقای مسجد جامعی، مدیریت شهری بنده ، معماری آقای حناچی و در کل بصورت حوزه ای تقسیم کرده ایم تا رسیدیم به زنان که حتماً باید 3 نفر از خانمها باشند. خانم بروجردی اولویت اول ما بود ولی متاسفانه ایشان بیمار بودند و انصراف دادند.


تبیان: یکی از ایراداتی که به دوره شهرداری آقای کرباسچی گرفته می شود این است که اختلاف طبقات بین بالای شهر و پایین شهر زیاد شد و در واقع برج سازی های در شمال شهر اتفاق افتاد و فاصله ای که بین مردم این دو منطقه افتاد و باعث شد که بحث اینکه این اتفاقات در دوره آن شهرداری باعث این مشکلات شد شما چه صحبتی دارید تا این مورد را نقض بکنید؟

مهندس تقی زاده :البته من معتقد هستم که شهرداری در جنوب تهران موفق تر از شمال شهر بود و توسعه فضای سبز در جنوب تهران 8 برابر افزایش یافته در صورتی که در شمال شهر قبل از انقلاب پارکهای ملت و نیاوران و غیره وجود داشته و هر کاری انجام شده زیر خط انقلاب بوده است. و مردم جنوب شهر از آقای کرباسچی بیشتر از مردم شمال شهر استقبال می کنند.


تبیان: شما دیدگاهتان در مورد فروش زمین و تراکم و کنترل مدیریت شهری چیست ؟ بحثی مطرح است و آن اینکه در قدیم مردم معتقد به این بودند که شهرداری و شورای شهر وابسته به فروش تراکم بوده و به نوعی تنبل بار آمده است، شما این روش را ادامه خواهید داد و یا منسجم خواهید کرد و یا کلاً حذف خواهید نمود؟

مهندس تقی زاده :در اطراف شهر تهران 200 عدد سکونت گاه است یعنی من کرج را هم جزو سکونت گاهها می دانم. سکونت گاههای مردم فقط شبها در آن می خوابند و فردا صبح با یک وسیله خودشان را به تهران می رسانند و تا وقتیکه ریشه اینها در مسائل اقتصاد هست مشکل حل نمی شود . هر کسی هر شعاری بدهد به نظر من یک مسکن است و درمان جدی نمی شود. البته در تمام کلان شهرها مثل نیویورک، لندن و غیره این مسائل هست ولی آنها آمده اند در شورای شهرشان قانونی گذاشته اند و قانونمند کرده اند که هر کس نتواد از جای دیگر به این شهرها بیاد و در آمد زیاد داشته و هزینه نصف داشته باشد.


تبیان: در پوسترهای تبلیغاتی شما از برج میلاد به عنوان یک نماد استفاده شده آیا این ارتباطی با حوزه کاری شما در شهرداری قبل دارد؟

مهندس تقی زاده : من 3 سال معاون عمرانی بودم و این هم جزو کارهای حوزه معاونت من بوده است. البته ما از برج میلاد به عنوان سنبل تهران یاد کردیم چون در قدیم از میدان آزادی به عنوان سنبل یاد می شد و حالا از برج میلاد چون در زمان انقلاب اسلامی هم ساخته شده بیشتر به عنوان سنبل از آن یاد می شود.


تبیان: طرح اجرایی آن را در چه زمانی ارائه دادید؟

مهندس تقی زاده : در زمان آقای کرباسچی.البته ما از چند شهر و مناطق کشورهای دیگر دیدن کردیم و در ابتدا بنا بر ساخت یک ساختمان بلند را به عنوان نماد تهران در نظر داشتیم ولی بعد با جمع بندی های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که یک برج مخابراتی احداث گردد که از آن هم بتوان استفاده شود.البته در زیر این برج هم یک مجموعه تجاری بزرگی قرار خواهد گرفت که هنوز ساخته نشده است.


تبیان: با توجه به شایعات اخیر در مورد زلزله تهران شما چه برنامه هایی را در رابطه با تقویت بافت شهری و جلوگیری از زلزله در نظر دارید؟

مهندس تقی زاده : من با دخالت دولت و شهرداری در کار مردم مخالفم. ما فقط می توانیم ناظر و طراح باشیم و ما می توانیم در همان خانه محله که مطرح کردم متخصصین را قرار دهیم تا از خانه ها بازدید کنند و طرح بدهند و بعد با بانک صحبت بشود تا در این خصوص وام هم به مردم ارائه شود تا بتوانند در مقاوم سازی منازل خود به کار گیرند .

البته قسمتهای فرسوده شهر کلاً باید خراب شود و دوباره بازسازی شود آن هم باید با دست مردم صورت بپذیرد و ما برای آنها تسهیلات قائل شویم.البته ما یک نمونه الگو ارائه دادیم. به عنوان مثال طرح نواب و یا طرح میادین تره بار که یک الگو و طرح برای آغاز حرکت مردم می باشد.


تبیان: الان سه گروه مطرح در این انتخابات با یکدیگر رقابت دارند. شما رقیب اصلی خود را کدام یک می دانید؟

مهندس تقی زاده : ما اصلاً رقیب نداریم و بدون رقیب هستیم.


تبیان: نظر شما در مورد اینکه عده ای از ائتلاف شما و عده ای از ائتلاف دیگر رای بیاورند چه می باشد؟

مهندس تقی زاده : به نظر من مردم باید فقط به یک ائتلاف رای بدهند و در غیر اینصورت 4 سال به تباهی کشیده می شود. و من دعا می کنم که این اتفاق نیافتد.


تبیان: اگر امکان دارد نقاط قوت شورای اول و دوم را توضیح دهید؟

مهندس تقی زاده : نقطه قوت شورای اول اصل تشکیل آن است چون بعد از 20 سال انتظار تشکیل شده است. البته آنقدر باید تمرین کرد تا تجربه بدست بیاید.


تبیان: آقای احمدی نژاد فرمودند که شوراها نباید در امور سیاسی دخالت کنند نظر شما در این رابطه چه می باشد؟

مهندس تقی زاده : به نظر من ایشان کم لطفی کردند. یک ضرب المثل هست که می گوید رطب خورده منع رطب چون کند . ایشان خودشان کرسی بالاترین رتبه سیاسی مملکت را از شهرداری بدست آورده است. البته ما فعالیت سیاسی نخواهیم داشت.


سوال: نظر شما در مورد شهر الکترونیک چیست؟

مهندس تقی زاده : شهر الکترونیک در کشور ما یک شعار است ، از نظر سخت افزاری کشور ما هیچ چیزی کم ندارد همه مدیران کامپیوتر و نوت بوک دارند ولی وقتی به استفاده آنها از این وسایل دقت می کنیم می بینیم استفاده درستی از آنها انجام نمی دهند و استفاده مدیریتی از این وسایل صورت نمی گیرد ، این کار باید توسط بخش خصوصی صورت بگیرد ، این کارها کار شهرداری نیست باید بخش خصوصی این کار را با حمایت دولت انجام دهد.


تبیان: پیام برای کاربران سایت تبیان

مهندس تقی زاده : تا وقتی تبیان از بی طرفی خارج نشده است حتماً این سایت را ببینید؟


تبیان: در مورد انتخابات خبرگان چه نظری دارید؟

مهندس تقی زاده : هر انتخاباتی را برای شرکت مردم در آن تذکر دهم . باید مردم در انتخابات شرکت کنند تا از حالت در حال توسعه بودن به سمت توسعه یافتگی برویم.

موسسه تبیان

روابط عمومی و گروه جامعه و سیاست