تبیان، دستیار زندگی
این جبهه تاکنون هیچ اقدامی برای صدور مجوز فعالیت انجام نداده در حالی که طبق قوانین، جبهه ها و احزاب موظف هستند؛ تشکیل جبهه را به کمیسیون ماده 10 احزاب اعلام نمایند تا پس از بررسی های لازم از سوی این کمیسیون، جبهه مذکور وجهه ی قانونی پیدا کند و در طی مسیر
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : آزاده مرنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جای خالی اصولگرایانِ شاخص در جمعیت حامیان

این جبهه تاکنون هیچ اقدامی برای صدور مجوز فعالیت انجام نداده در حالی که طبق قوانین، جبهه ها و احزاب موظف هستند؛ تشکیل جبهه را به کمیسیون ماده 10 احزاب اعلام نمایند تا پس از بررسی های لازم از سوی این کمیسیون، جبهه مذکور وجهه ی قانونی پیدا کند و در طی مسیر با مشکلی مواجه نگردد.

آزاده مرنی -بخش سیاست تبیان

جای خالی اصولگرایانِ شاخص در جمعیت حامیان

"جبهه مردمی نیروهای انقلابی" یکشنبه گذشته (5 دی ماه 95) به ریاست "حجت ‌الاسلام و المسلمین محمد حسن رحیمیان" و سخنگویی "مرضیه وحید دستجردی" و همراهی 8 عضو دیگر که اسامی آنها به شرح زیر می باشد اعلام موجودیت نمود. اعضای جبهه مردمی نیروهای انقلابی :

- یحیی آل‌اسحاق

- مهدی چمران

- حمیدرضا حاجی‌بابایی

- رضا روستا آزاد

- محمود خسروی‌وفا

- مهدی محمدی

- علیرضا مرندی

- نادر طالب‌زاده

رئیس جبهه مردمی نیروهای انقلابی

ریاست "جبهه مردمی نیروهای انقلابی" را "حجت ‌الاسلام و المسلمین محمد حسن رحیمیان" به عهده دارد. ایشان در کارنامه ی سیاسی – اجتماعی خود نقاط درخشانی همچون؛ رئیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی و نماینده ولی فقیه در این نهاد، تولیت مسجد مقدس جمکران، عضویت در هیات منصفه دادگاه ویژه روحانیت و ... را دارد اما توجه به برخی مسائل از جمله؛ مواضع متغیر  و پاره ای افراط و تفریط های سیاسی در عملکرد گذشته وی، انتخاب ایشان را به ریاست این جبهه، با تاملاتی ژرف همراه می سازد که عده ای از آن تحت عنوان ضعف رهبریِ "جبهه مردمی نیروهای انقلابی" یاد می کنند.

با اشاعه ی خبر فعالیت غیر قانونی "جبهه مردمی نیروهای انقلابی" ، یکی از اعضای این جبهه (محمدعلی پورمختار) اعلام کرد که فعالیت ما کاملا مردمی است و آنچه که کمیسیون ماده ۱۰ احزاب تحت عنوان حزب و تشکل در نظر دارد را دنبال نمی کنیم.

در این راستا شاید انتخاب "حجت الاسلام والمسلمین حاج سید رضا تقوی" (رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور) و یا "آیت ‌الله محمدعلی موحدی کرمانی" (امام جمعه موقت جدید تهران) به عنوان ریاست جبهه مردمی نیروهای انقلابی، علاوه بر تحقق هرچه بهتر اهداف این جریان، بر وجهه و اعتبار این جبهه ی مردمی در سطح جامعه نیز تاثیرات بسزایی می گذاشت.

حامیان این جبهه

اعضای اصلی "جبهه مردمی نیروهای انقلابی" ؛ افرادی مجرب و باسابقه از طیف های مختلف سیاسی ، رسانه ای ، اقتصادی و ... هستند که هدف اصلی خود را ایجاد اتحاد و یکپارچگی بین تمامی احزاب و تشکل های انقلابی و معتقد به نظام بیان کرده اند تا با روند احیای اتحاد؛ زمینه را برای پیشرفت و استحکام بیش از پیش پایه های نظام جمهوری اسلامی هموار ساخته و موانع کنونی را رفع نمایند. از آنجایی که این جبهه خود را به حزب و جریانی خاص وابسته نمی داند؛ سعی بر عملکرد فراجناحی داشته تا در راستای احقاق اهداف مذکور به بهترین نتایج نائل آید.

اما آنچه که در این میان از اهمیت خاصی برخوردار است اعلام اسامی حامیان این جبهه می باشند. "جبهه مردمی نیروهای انقلابی" به سرعت پس از اعلام موجودیت، مورد حمایت عده ای از رجال سیاسی ، فرهنگی ، اقتصادی و ...  از جمله "مهندس ضرغامی" (رئیس سابق سازمان صدا و سیما) ، "حسن غفوری فرد" (عضو شورای مرکزی حزب موتلفه) ، "پرویز داوری" (مشاور اقتصادی دولت نهم) ، "خسرو دانشجو" (عضو سابق شورای شهر تهران) و صد و اندی نفر دیگر قرار گرفت. اما آنچه که نظرها را به خود جلب کرده غیبت اسامی اعضای شاخص تشکل ها و جریان های سیاسی داخل کشور از جمله جبهه پایداری و اصولگرا می باشد. افرادی که شاید اعلام حمایتشان از این جبهه؛ بر ارتقای سطح تاثیرگذاری و اهمیت آن می افزود، که این جریان نیز به نوبه ی خود جای تفکر و بررسی دارد.

مجوز فعالیت "جبهه مردمی نیروهای انقلابی"

اخیرا اخباری مبنی بر عدم طی مراحل قانونی "جبهه مردمی نیروهای انقلابی" حاشیه هایی را به دنبال داشته؛ حاشیه هایی که گواه نداشتن مجوز فعالیت این جبهه است.

به راستی؛ چرا اشخاص خاص و صاحبنظران سیاسی و اقتصادی نسبت به این جبهه اعلام حمایت نکرده اند؟

در واقع این جبهه ی مردمی تاکنون هیچ اقدامی برای صدور مجوز فعالیت انجام نداده در حالی که طبق قوانین، جبهه ها و احزاب موظف هستند؛ تشکیل جبهه را به کمیسیون ماده 10 احزاب اعلام نمایند تا پس از بررسی های لازم از سوی این کمیسیون، جبهه مذکور وجهه قانونی پیدا کند و در طی مسیر با مشکلی مواجه نگردد.

با اشاعه ی خبر فعالیت غیر قانونی "جبهه مردمی نیروهای انقلابی" ، یکی از اعضای این جبهه (محمدعلی پورمختار) اعلام کرد که فعالیت ما کاملا مردمی است و آنچه که کمیسیون ماده ۱۰ احزاب تحت عنوان حزب و تشکل در نظر دارد را دنبال نمی کنیم و به همین خاطر تا بحال به دنبال طی مراحل قانونی آن نرفته ایم اما اگر لازم باشد چنین اقدامی را در دستور کار قرار خواهیم داد.

اینک با توجه به آنچه به اجمال گفته شد و همچنین مشاهده جای خالی بزرگان و افراد شاخص اصولگرا و همچنین جبهه پایداری در "جبهه مردمی نیروهای انقلابی" ؛ این سوال پیش می آید که آیا جبهه ی مذکور می تواند شعارها و وعده های خود را به نتیجه ی مطلوبی برساند؟ و به راستی؛ چرا اشخاص خاص و صاحبنظران سیاسی و اقتصادی نسبت به این جبهه اعلام حمایت نکرده اند؟