تبیان، دستیار زندگی
با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و داغ شدن تنور اخبار آن، حواشی فراوانی فضای جامعه را در برگرفته است که شاید برخی از این حاشیه ها به انتخابات سال 88 بازگردد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : آزاده مرنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اخلاق سیاسی، انتخابات و فتنه 88

با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و داغ شدن تنور اخبار آن، حواشی فراوانی فضای جامعه را در برگرفته است که شاید برخی از این حاشیه ها به انتخابات سال 88 بازگردد.

آزاده مرنی -بخش سیاست تبیان

انتخابات و بحث فتنه
انتخابات 88 ، فتنه 88، عاشورای 88 و ... ؛ این واژگان هر ایرانی را به یاد انتخابات ریاست جمهوری سال 88 و درگیری های پس از آن می اندازد. انتخاباتی که با توطئه و عناد ورزی های دشمنان خارجی و داخلی همراه شد و بحرانی امنیتی را پدید آورد؛ بحرانی که 8 ماه پس از انتخابات، در روز 9 دی ماه با بصیرت و آگاهی مردم ایران پایان یافت و طی این چند ماه خسارات مالی و جانی فراوانی را به دنبال داشت.

انتخابات ریاست جمهوری 88

در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران ؛ تنور انتخابات به دلایل مختلفی از جمله برگزاری مناظره های انتخاباتی از سوی رسانه ملی ، داغ تر از همیشه بود. این مناظره ها که با بیان پاره ای از مسائل شخصی نامزدها و برخی عملکردهای گذشته شان توام بود، پایه های بداخلاقی سیاسی در جامعه ایجاد کرد.

نتیجه حاصل از انتخابات سال 88 برای طرفداران اصلاح طلبان غیر قابل پذیرش بود و آنها در اعتراض به این نتیجه؛ با برنامه ریزی به خیابان ها ریختند و زمینه را برای سوء استفاده دشمنان نظام آماده ساختند.

انتخابات مذکور به نوعی پُرتنش ترین انتخابات ایران اسلامی محسوب می شود، زیرا روندی که رجال سیاسی در پیش گرفته بودند زمینه را برای برخی قبح شکنی ها از سوی آشوبگران آماده کرد تا جایی که برخی به خود اجازه هرگونه شعار و توهین به سران کشور را به خود می دادند و عده ای دیگر؛ به دور از هرگونه تحقیق و بررسی تنها به سخنان رد و بدل شده در مناظره ها بسنده کرده و به بحث و گفت و گوی سیاسی می پرداختند و همین امر باعث بال و پر دادن به این سخنان و اشاعه شایعاتی بی پایه مانند: "پشت پرده برخی قراردادهای اقتصادی"، "مراودات سیاسی" و ... در فضای جامعه شد که این موضوع به ایجاد شکاف سیاسی عمیق بین اقشار مختلف جامعه منتهی گردید.

به هر حال 22 خرداد فرا رسید و مراکز اخذ رای در اولین دقایق بازگشایی با صف های طولانی مردم روبرو شدند تا جایی که در انتهای شب نیز شاهد چند نوبت تمدید ساعت رای گیری نیز بودیم. اما ناگهان جرقه های آتش فتنه روئیت شد و از صبح روز بعد از انتخابات و افزایش چشم گیر آرای محمود احمدی نژاد، صدای اعتراضاتی از سوی آشوبگران به گوش رسید.

در نهایت نتیجه قطعی انتخابات با انتخاب محمود احمدی نژاد و اخذ بیش از 24 میلیون رای در برای رقبا، اعلام شد و وی برای دومین دوره بر مسند ریاست جمهوری تکیه زد.

اعتراضات خیابانی سال 88

نتیجه حاصل از انتخابات سال 88 برای طرفداران رقیب اصلی احمدی نژاد، غیر قابل پذیرش بود و آنها در اعتراض به این نتیجه؛ با برنامه ریزی به خیابان ها ریختند و زمینه را برای سوء استفاده دشمنان نظام آماده ساختند.

اعتراض خیابانی معترضان به نتیجه انتخابات اما رنگ و بوی خاصی داشت، آنها با به آتش کشیدن برخی ساختمان ها و اتومبیل ها به ظاهر قصد اعتراض داشتند اما به واقع در جریانی قرار گرفته بودند که تنها متزلزل سازی و سقوط نظام را هدف قرار داده بود.

فیلم ظهر عاشورای 88

دشمنان نظام جمهوری اسلامی که در رأس آنها انگلیس،آمریکا و کانادا قرار داشتند ؛ با ارائه راه کارهای متفاوت و برنامه های خاص، سعی بر آتش افروزی سیاسی و تنش آفرینی داشتند که برخی از این برنامه عبارت بود از : "انتشار گسترده ی پروژه تقلب" ، "به آتش کشیدن اماکن دولتی همچون بانک ها" ، " یورش به مراکز و پایگاه های بسیج" و ... .

با اجرایی شدن این دستورات ؛ التهاب جامعه بیش تر شد و فضایی رعب انگیز حاکم گشت. فضایی که در پی آرام سازی آن شورای نگهبان دستور بازشماری 10 درصد صندوق ها را داد که البته تنها از سوی دو تن از نامزدها مورد استقبال قرار گرفت و ستاد انتخاباتی احمدی نژاد و محسن رضایی برای این مهم ناظر فرستادند که البته تغییر خاصی در تعداد آرا به وجود نیاورد.

حضور گسترده و خودجوش مردم در اعتراض به حرمت شکنی معترضان انتخاباتی؛ باعث خاموش شدن شعله های آتش فتنه گشت.

خاموش شدن آتش فتنه

به هر حال روند اعتراضات به دور از دلیلی مستند و واقعی چندین ماه به طول انجامید و در این مدت رهبر معظم انقلاب اسلامی، بارها و بارها تذکراتی را خطاب به مردم و همچنین خواص سیاسی اعلام نمودند. ایشان به کرات از رجال سیاسی خواستند تا با مرز بندی روشن و مشخصی از آشوبگران فاصله گرفته و طرفداران خویش را از بداخلاقی های سیاسی برحذر دارند که متاسفانه این مهم اِعمال نشد و اوضاع روز به روز بدتر و آشفته می شد تا این که در روز عاشورای همان سال شاهد بی حرمتی و توهین به عزاداران و امام حسین (ع) بودیم. واقعه ای تلخ که واکنش خاص مردم را در روز 9 دی به همراه داشت. حضور گسترده و خودجوش مردم در اعتراض به حرمت شکنی معترضان انتخاباتی؛ باعث خاموش شدن شعله های آتش فتنه گشت.

اخلاق سیاسی، انتخابات و فتنه 88

اینفوگرافی اصول رقابت سیاسی در کلام رهبر- برای مشاهده تصویر در سایز اصلی روی آن کلیک کنید

نتیجه

از آنچه که به اجمال از انتخابات سال 88 و وقایع پس از آن گفته شد؛ باید درس عبرتی گرفت برای جلوگیری از وقایع احتمالی در انتخابات آتی؛ زیرا دشمن با ایجاد تنش هایی هر چند کوچک از جمله "طرح تخریب دولت" و "موضوع عدم ائتلاف اصولگرایان" ؛ آن هم چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری سال 96 ؛ سعی دارد تا شکافی دوباره در فضای سیاسی ایجاد کند؛ فضایی که در سال 88 نتوانست اهداف آنان را محقق سازد. پس باید با رعایت اخلاق سیاسی و افزایش سطح آگاهی و بصیرت، سدی بسازیم در برابر فتنه های دشمنان خارجی و داخلی. از این یکی از وظایف اصلی مردم ؛ حفظ اتحاد، یکپارچگی و توجه به چراغ راه همیشه روشنِ سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی است تا بار دیگر دست دشمنان را از دخالت در امور داخلی کشور کوتاه و خود، آینده را رقم زنند.