تبیان، دستیار زندگی

درختی که از آن آب می ریزد!

درخت ها یکی از اصلی ترین جلوه های طبیعت هستند و جنگل ها و مناطق جذاب طبیعی را بدون آن ها نمی توان تصور کرد. گاهی در میان طبیعت به درختان کهنسال قدیمی برمی خوریم که برگ ها و شاخه هایشان سایه ای بزرگ به وجود آورده و هوای اطراف را باطراوت کرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

درخت

 بعضی از این درخت ها ویژگی های منحصربفرد و عجیبی دارند که باعث می شود در دنیا معرف شوند یکی از این درخت های عجیب در کشور کوچکی به اسم مونته نگرو قرار دارد، این درخت در روزهایی از سال به فواره تبدیل می شود و آب را به سرعت از تنه درختش به بیرون می ریزد. فکر می کنید این همه آب در تنه این درخت چه می کنند؟ اصلا مگر می شود درون تنه یک درخت آب باشد؟

درختی که تبدیل به فواره می شود! از تنه این درخت آب به سرعت به بیرون فوران می کند البته نه همیشه، فقط بعد از بارندگی های سنگین! احتمالا هیچ کدام از ما یک همچین پدیده ای را تا به حال از نزدیک ندیده ایم برای همین دیدن تصاویر این درخت می تواند خیلی جذاب و جالب توجه باشد. چند وقتی بیشتر از انتشار فیلم این درخت نمی گذرد، فیلمی که خبر از یک پدیده طبیعی منحصربفرد می دهد. ماجرا از این قرار است که این درخت در سواحل دریای آدریاتیک در جنوب شرقی کشور کوچک مونته‌ نگرو در روستایی به اسم «دینوسا» قرار دارد. اینجا در میان چمنزارها یک درخت شاه توت خودنمایی می کند که با همه درخت های شاه توتی که تا به حال دیده اید فرق دارد. کافیست باران سنگینی ببارد تا این درخت تبدیل شود به فواره ای تماشایی، فواره ای که چون از حفره ای در تنه یک درخت به بیرون می ریزد همه را به تعجب و شگفتی وا می دارد.
درخت

مطمئنیم کنجکاو شدید که بدانید این آب ها در تنه این درخت چه می کنند؟ در این ناحیه باران های سنگین تمامی ندارد چند روزی باران می بارد و چشمه های زیرزمینی مملوء از آب می شود تا اینکه آب در آن ها به حدی می رسد که از میان حفره ها و شکاف های تنه درخت به بالای تنه می رود و همین که به حفره ی روی درخت می رسد به بیرون فوران می کند. همانطور که از عکس ها مشخص است زمین کاملا گلی است و این نشان دهنده حجم آب های زیر زمینی در خاک و زیر خاک است. چمنزاری که این درخت استثنائی را در خود جای داده بعد از بارندگی های سنگین مثل رودخانه ای پر از آب می شود چون به غیر از جریانی که از این درخت به راه می افتد حفره های دیگری هم در سطح این چمنزار هست که بعد از بارندگی مثل چشمه های جوشان می شوند و آب زلال و خنک را به سطح زمین می رسانند. مطمئنا اگر یک روز بعد از بارندگی به این چمنزار بروید از دیدن طبیعتی باطراوت و این همه جریان هایی از آب زلال به وجد می آیید.

حتما برایتان جالب است که سن این درخت را بدانید و شاید فکر می کنید با یک درخت کهنسال طرف هستید که چنان در دل زمین ریشه دارد که می تواند آب های زیرزمینی را به سطح زمین برساند اما به گفته یکی از ساکنان این محل، درخت فقط ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال سن دارد و حداقل ۲۰ تا ۲۵ سال است که فوران می کند. از آنجایی که فیلم آن به تازگی انتشار یافته نظرها را به خود جلب کرده است و احتمالا خیلی زود به جاذبه معروف گردشگری تبدیل می شود. در حالی که بدون شک این درخت، خاص و منحصربفرد است اما این تنها نمونه از فوران آب از زمین بعد از بارندگی نیست. یکی از روستاهای استوونی به اسم «توهالا» چاهی دارد که بعد از بارندگی های سنگین، فوران می کند. این چاه درست در بالای یک رودخانه زیرزمینی قرار دارد و در روزهای بارندگی بعد از اینکه باران، رودخانه را پر از آب کرد فشار آب به حدی می رسد که آب از چاه به بیرون سرریز می کند و گاهی این فوران آب به نیم متر هم می رسد.
درخت

این روند تا چندین روز ادامه دارد و در این مدت در هر ثانیه بیش از ۱۰۰ لیتر آب به بیرون می ریزد. در بالای این چاه ظرفی برای آب گرفتن از درون چاه وجود دارد که در روزهای فوران آب، دیگر هیچ استفاده ای از آن نمی شود چون می توان به راحتی از جریان رودخانه ای که از چاه راه می افتد آب برداشت کرد. از آن جایی که چاه های معمولی، آب فوران نمی کنند به این چاه، چاه جادوگرمی گویند. دلیل این نامگذاری هم این است که در قدیم که رفتار این چاه برای مردم این ناحیه عجیب بود برای توجیه حالت های این چاه افسانه های زیادی به وجود آمد که یکی از آن ها این است که جادوگران در سفره های زیرزمینی جمع می شوند و آنقدر همدیگر را با با شاخه های درخت می زنند که آب به سطح زمین می آید!

منبع:مجله گردشگری الی گشت به نقل از  amusingplanet.com