تبیان، دستیار زندگی

تأکید انگلیس و آلمان بر ادامه توافق هسته‌ای

ترزا می: به تلاش برای حفظ برجام ادامه می دهیم، اما نگرانی‌های مشترکی با امریکا درباره فعالیت‌های خاورمیانه ای ایران داریم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
ترزا می
به گزارش تبیان به نقل از روزنامه ایران، رؤسای انگلیس و آلمان بار دیگر بر پایبندی همه طرف‌های توافق هسته‌ای به تعهداتشان در چارچوب برجام تأکید کردند. ترزا می‌ نخست‌وزیر انگلیس پس از سفر به آلمان و دیدار با آنگلا مرکل صدراعظم این کشور، در حالی که اعلام می‌کرد دو کشور بر اجرای برجام تأکید دارند، به مواضع ادعایی واشنگتن درباره نقش منطقه‌ای ایران نیز اشاره کرد و مدعی شد:«ما آماده‌ایم تا اقدامات مناسب بیشتری را برای مقابله با این مسائل و اقدام علیه تهران به کار گیریم». ترزا می‌ در ادامه افزود:«ما توافق کردیم که به تلاش برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران ادامه دهیم اما ما نگرانی‌های مشترکی با امریکا درباره فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه داریم. بنابراین آماده‌ایم تا اقدامات مناسب بیشتری را برای مقابله با این مسائل و اقدام علیه تهران به کار گیریم».

مقام‌های بلندپایه اروپایی در شرایطی بر اجرای برجام تأکید کرده‌اند که زیگمار گابریل وزیر امور خارجه آلمان نیز در آغاز دومین روز از کنفرانس امنیتی مونیخ از برجام دفاع کرد و از دولت امریکا خواست که توافق هسته‌ای با ایران را حفظ کند.

گابریل با اشاره به مواردی از موفقیت در همکاری‌های اروپا و امریکا از برجام به‌عنوان یک نمونه موفق این همکاری‌ها یاد کرد و گفت: «ما (اروپا و امریکا) در کنار هم با روسیه از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کردیم و در کنار هم مذاکرات توافق هسته‌ای را انجام دادیم.» وزیر خارجه آلمان افزود: «بنابراین به شریکان امریکایی توصیه می‌کنم که توافق هسته‌ای را حفظ کنند و همراه با ما برای ایجاد راهبردهای جدیدی به‌منظور مقابله با تأثیر بی‌ثبات‌کننده سیاست‌های ایران در منطقه تلاش کنند».

در همین حال ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در نشستی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ بر لزوم اجرای کامل توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 که در ژوئیه 2015 حاصل شد، تأکید کرد. دبیرکل ناتو با بیان اینکه توافق هسته‌ای با ایران برای مؤثر بودن باید بدرستی اجرا شود، گفت که کشورهای عضو ناتو اهمیت زیادی برای این توافق قائلند. این مواضع در حالی مطرح شده است که دونالد ترامپ در خلال امضای فرمان تعلیق تحریم‌های هسته‌ای ایران، کشورهای اروپایی را تهدید کرد چنانچه توافق هسته‌ای اصلاح نشود، دولت امریکا دیگر پایبند برجام نخواهد ماند.

همچنین ژنرال مک مستر مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز در کنفرانس امنیتی مونیخ در ادامه ادعاها علیه ایران گفت: «ایران در حال ساخت و مسلح کردن شبکه‌ای از شبه نظامیان وابسته به خود در کشورهایی مثل سوریه، یمن و عراق است که این شبه نظامی‌ها قابلیت آن را دارند تا علیه دولت شورش کنند».

تراز می: «شرکای ایرانی ما، مثل روسیه از سوی دولت مشروع سوریه دعوت شده بودند تا در جنگ با تروریسم همکاری کنند و ترکیه همچنین تمایلی را نشان داده است. در پایان سال ۲۰۱۶ میلادی نخستین دور مذاکرات آستانه برای صلح در سوریه برگزار شد و فرآیندی را آغاز کرد که منجر به کاهش سریع میزان خشونت در سوریه شد.»



او ادامه داد: «مسأله‌ای که جای نگرانی دارد، آن است که این شبکه شبه نظامیان به دلیل اختصاص هر چه بیشتر سلاح از سوی ایران به آنها روز به روز در حال قدرتمندتر شدن هستند بنابراین اکنون زمان آن رسیده تا علیه ایران اقدام مناسبی انجام دهیم».

حضور روسیه و ایران در سوریه به درخواست دولت دمشق

ادعای کشورهای غربی علیه نقش منطقه ای ایران در حالی است که وزیر امورخارجه روسیه تأکید کرد: حضور ما و ایران در سوریه بنا به درخواست دولت مشروع این کشور بوده است. سرگئی لاوروف در گفت‌وگو با شبکه یورونیوز در پاسخ به سؤالی درباره گام‌های بعدی روسیه، ایران و ترکیه در سوریه و اینکه آیا مسکو، تهران و آنکارا را در خاورمیانه متفق خود به حساب می‌آورد، گفت: «ما برای آینده دور برنامه نداریم و فعلاً می‌خواهیم آنچه را در سوریه شروع کرده‌ایم، به آخر برسانیم».

لاوروف ادامه داد: «وقتی دولت اوباما در قبال توافق‌هایی که برای برقراری آتش بس در سوریه با ما کرده بود با ناتوانی و بی‌درایتی کامل عمل کرد، چاره‌ای جز این نداشتیم که با کسانی کار کنیم که سر حرفشان می‌ایستند و با وجود رویکرد متفاوتشان، هنوز می‌خواهند با ما به موضع مشترک و چنان توافقی برسند که تمامیت ارضی سوریه را حفظ کند.»

وی تصریح کرد: «شرکای ایرانی ما، مثل روسیه از سوی دولت مشروع سوریه دعوت شده بودند تا در جنگ با تروریسم همکاری کنند و ترکیه همچنین تمایلی را نشان داده است. در پایان سال ۲۰۱۶ میلادی نخستین دور مذاکرات آستانه برای صلح در سوریه برگزار شد و فرآیندی را آغاز کرد که منجر به کاهش سریع میزان خشونت در سوریه شد.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه افزود: «علاوه‌ بر این، مهم‌ترین رویداد اخیر برگزاری کنگره گفت‌وگوی ملی سوریه در سوچی بود که ۱۲ اصل را برای ساختار دولت آینده سوریه پذیرفت. درست است که همه گروه‌های مخالف سوری در سوچی نماینده نداشتند اما تنوع گروه‌های نماینده بخش‌های مختلف جامعه سوریه در این کنفرانس بی‌سابقه بوده است.»
منبع: روزنامه ایران