تبیان، دستیار زندگی

خودنمایی جنبش الاحوازیه

جزئیات حمله تروریستی اهواز

بمب گذاری در ساختمان برنامه و بودجه اهواز، حمله مسلحانه به کلانتری اهواز، انفجار چاه نفت 179 و حمله مسلحانه به ساختمان فرمانداری اهواز؛ تنها بخشی از عملکرد تروریستی گروهک "الاحوازیه" است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : آزاده مرنی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
اهواز
"داعش حمله کرد"، "حمله تروریستی به رژه ارتش"، "اهواز در خون"و...، این عناوین صبح روز گذشته شوک بزرگی به ایرانیان وارد کرد. نخستین خبرها حکایت از حمله‌ی تروریستی به جایگاه ویژه‌ی مسئولین در رژه‌ی ارتش به مناسبت هفته دفاع مقدس داشت.

4 تروریست با شلیک رگباری کور به فضای رژه، باعث شهادت قریب به 30 نظامی و زن و کودک شده و بیش از 50 تن را مجروح کردند.

در نخستین ساعات این حادثه، "جنبش الاحوازیه" با انتشار پیامی حمله‌ی مسلحانه به مردم اهواز را بر عهده گرفت. اما دقایقی از انتشار این خبر نگذشته بود که گروه تکفیری داعش با در صفحه‌ی رسمی خود (أعماق) خبری را منتشر و اعلام کرد که حمله به رژه اهواز از سوی این گروه صورت گرفته است. اما گمانه‌زنی‌ها و روش عملیات، نشان می‌داد که این حمله نمی‌تواند کار داعش باشد و این گروه تنها سعی داشته با عهداری این حادثه، قدرت‌نمایی کند.

نهایتا، سخنگوی جنبش الاحوازیه "یعقوب حر التسطری"، رسما این حمله را برعهده گرفت و هدف از آن را، مقابله با سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.


جنبش الاحوازیه

این جنبش، در سال 1376 با هدف استقلال خوزستان، به رهبری "منصور عبدویس" در انگلستان راه‌اندازی شد. موضع این گروه، بر مبنای تجزیه‌ی ایران و جدایی خوزستان است که مدعی مالکیت جزایر سه گانه خلیج فارس  و اصالت عربی خوزستان و این سه جزیره هستند. آن‌ها برای تحقق این هدف شوم، با حمایت‌های معاندین جمهوری اسلامی در خارج از ایران و نیز پشتوانه‌ی مالی کشورهای عربی حوزه‌ی خلیج فارس، بارها دست به حملات تروریستی در خوزستان زده‌اند.

هدایت شاخه‌ی نظامی جنبش الاحوازیه را "محی‌الدین آل ناصر" بر عهده دارد و دیگر رهبران این جنبش در کشورهایی همچون دانمارک، امارات متحده، سوئد و هلند مستقر هستند.



اعضای این گروه تجزیه‌طلب معتقدند که برای نابودی فارس و ایرانی، تا آخرین قطره خون جنگید و اراضی اجدادی را بازپس گرفت. باید متذکر شویم که این جنبش نماینده‌ای انگلیسی تبار، به نام "دانیل برت" دارد و هدایت شاخه‌ی نظامی آن را "محی‌الدین آل ناصر" بر عهده دارد و دیگر رهبران این جنبش در کشورهایی همچون دانمارک، امارات متحده، سوئد و هلند مستقر هستند.

برخی از این حملات تروریستی جنبش الاحوازیه عبارتند از؛ بمب گذاری در ساختمان برنامه و بودجه اهواز، حمله مسلحانه به کلانتری اهواز، انفجار چاه نفت 179، حمله مسلحانه به ساختمان فرمانداری اهواز و آخرین مورد آن به رگبار بستن نظامیان و غیرنظامیان رژه‌ی هفته دفاع مقدس در اهواز است.

واکنش‌ها به حمله تروریستی اهواز

حادثه تروریستی رژه اهواز، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی و خارجی داشت و بسیاری از مسئولین، مردم و دولتمردان جهانی نسبت به آن واکنش نشان دادند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

- "ولادیمیر پوتین" (رئیس‌جمهور روسیه)، ضمن محکوم کردن این حمله تروریستی اظهار داشت که آماده تقویت همکاری با ایران در مبارزه با تروریسم است.

- "راب مک کایر" (سفیر بریتانیا در تهران)، با انتشار پیامی گفت: یک حمله تکان دهنده تروریستی. هر جایی (این حمله) اتفاق بیفتد باید محکوم شود. تمامی تسلیت ما به خانواده‌های قربانیان.

- آنتونیو گوترش (دبیرکل سازمان ملل متحد)، کشته شدن تعداد زیادی از افراد، شامل کودکان بی گناه ایرانی را به ملت ایران تسلیت گفت.

- "بشار اسد" (رییس جمهور سوریه)، با ارسال پیام تسلیت به رئیس جمهور ایران این حمله تروریستی را به دولت و ملت ایران تسلیت گفت. در پیام تسلیت بشار اسد به آقای روحانی آمده است: ضمن تقدیم تسلیت قلبی خود و مردم سوریه به جنابعالی و ملت ایران، این حمله جنایتکارانه، بزدلانه و تروریستی را محکوم می کنم.

- "جنبش حماس"، با انتشار بیانیه‌ای حمله به نیروهای مسلح ایران را محکوم و این فاجعه را به رهبر معظم و ملت ایران تسلیت گفت.

- "عباسعلی کدخدایی" (سخنگوی شورای نگهبان)، چه رمزی بین هم‌زمانی حمله تروریستی به مدافعان وطن و نگهبانان امنیت مردم با سالروز حمله صدام جنایتکار به میهن اسلامی وجود دارد؟ آیا این خود نشان از توطئه و همبستگی اشرار و اجانب برای نابودی مردم و کشور نیست؟

- وزارت امور خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که ایالات‌متحده در کنار مردم ایران است و رژیم تهران را تشویق می‌کند که روی حفظ امنیت آن‌ها در این کشور تمرکز کند.